Tijdens uw vakantie in Winterswijk kunt u in de omgeving genieten van de natuur en kunt u verschillende activiteiten plannen.

de Steengroeve

De steengroeve in Winterswijk, nabij de buurtschap Ratum, is een dagbouwmijn waar voornamelijk kalksteen gewonnen wordt. De groeve is sinds 1932 in gebruik. Van de drie groeves is nog één in gebruik. Uit de oostelijke en oudste groeve wordt het grondwater weggepompt, waardoor deze nu kan worden beheerd als natuurgebied. Hier heeft zich een bijzondere flora en fauna ontwikkeld en leeft de Ohoe.

In de maand augustus zijn er in het Steengroevetheater soms voorstellingen

’t Hilgelo

In de omgeving van Winterswijk ligt het veelzijdige recreatiegebied ’t Hilgelo. Het zandstrand en de ruime ligweiden maken’t Hilgelo tot de ideale plek voor een dagje uit. Kinderen vermaken zich uitstekend op het strand en bij de vele speeltoestellen. Bij het Paviljoen kunt u terecht voor lekkere versnaperingen. Wat dacht u van zwemmen, duiken, waterfietsen, fietsen en wandelen?

de Sevink Mölle

Recreatiepark Sevink Molen is een park met een pannenkoekmolen, bourgondisch-grill restaurant en een strandpaviljoen. Sinds eind 2011 uitgebreid met een speelparadijs, genaamd Sevink Avonturenpark. De monumentale molen gebouwd in 1866 staat tegenwoordig op de rijksmonumenten lijst.

’t Strandbad

Dit prachtige authentieke bad uit de jaren dertig  van de vorige eeuw is in 2010 compleet gerestaureerd en nu weer open voor publiek! Mooier dan ooit, een parel in de Achterhoek!

Als ouder/verzorger heeft u perfect zicht op de kinderen door de schuin aflopende ligweide naar het zandstrand toe. Het Strandbad beschikt over ruime toiletruimtes, een babyverschoontafel, waterspeeltoestellen, kiosk, douches en kleedhokjes en is gelegen aan de Badweg 6 te Winterswijk.

Natuurgebieden

Winterswijk ontving het predicaat Nationaal Landschap in 2005. Dit unieke gebied van ruim 22.000 hectare leent zich uitstekend om lange wandelingen te maken of mooie fietstochten. Ontdek hoe mooi Winterswijk en haar natuur is en bezoek één van de natuurgebieden zoals daar zijn Korenburgerveen, Wooldseveen, Zwillbroker Venn.

Chat openen
1
Hallo, kunnen we je ergens mee helpen? Stel uw vraag en wij reageren zo snel mogelijk.