Winterswijk
veel natuur en cultuur

Omgeving Winterswijk


De omgeving van Winterswijk is verrassend veelzijdig.

Onze vakantiehuisjes Fairway en ’t Beusinkhofje zijn dan ook een prima uitvalsbasis om de omgeving te verkennen.

 

 

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen te midden van het  Nationaal Landschap, waar de natuur zich van haar mooiste kant laat zien, waar volop rust en ruimte is, beleef je de Achterhoek op z’n mooist.

Wordt verrast door het prachtige historische hart van Winterswijk met een sfeervol winkelcentrum, een uitgebreide warenmarkt, talloze gastvrije horecagelegenheden, bijzondere musea en bezienswaardigheden. Er is veel te zien, te doen en te beleven.

Het hele jaar door is er van alles te zien, te doen en te beleven in Winterswijk. Ben je op zoek naar tips voor uitjes, activiteiten of evenementen? Meer informatie en inspiratie vind je in de agenda van 100% winterswijk.

Tijdens uw vakantie in Winterswijk kunt u in de omgeving genieten van de prachtige natuur en kunt u verschillende activiteiten plannen. Hierbij kan een bezoek aan Villa Mondriaan niet ontbreken en is de Mondriaan fietstocht een aanrader.

De omgeving van Winterswijk is verassend veelzijdig.

de Steengroeve

De steengroeve in Winterswijk, nabij de buurtschap Ratum, is een dagbouwmijn waar voornamelijk kalksteen gewonnen wordt. De groeve is sinds 1932 in gebruik. Van de drie groeves is nog één in gebruik. Uit de oostelijke en oudste groeve wordt het grondwater weggepompt, waardoor deze nu kan worden beheerd als natuurgebied. Hier heeft zich een bijzondere flora en fauna ontwikkeld en leeft de Ohoe.

In de maand augustus zijn er in het Steengroevetheater soms voorstellingen

’t Hilgelo

In de omgeving van Winterswijk ligt het veelzijdige recreatiegebied ’t Hilgelo. Het zandstrand en de ruime ligweiden maken ’t Hilgelo tot de ideale plek voor een dagje uit. Kinderen vermaken zich uitstekend op het strand en bij de vele speeltoestellen. Bij het Paviljoen kunt u terecht voor lekkere versnaperingen. Wat dacht u van zwemmen, duiken, waterfietsen, fietsen en wandelen?

de Sevink Mölle

Recreatiepark Sevink Molen is een park met een pannenkoekmolen, bourgondisch-grill restaurant en een strandpaviljoen. Sinds eind 2011 uitgebreid met een speelparadijs, genaamd Sevink Avonturenpark. De monumentale molen gebouwd in 1866 staat tegenwoordig op de rijksmonumenten lijst.

’t Strandbad

Dit prachtige authentieke bad uit de jaren dertig  van de vorige eeuw is in 2010 compleet gerestaureerd en nu weer open voor publiek! Mooier dan ooit, een parel in de Achterhoek!

Als ouder/verzorger heeft u perfect zicht op de kinderen door de schuin aflopende ligweide naar het zandstrand toe. Het Strandbad beschikt over ruime toiletruimtes, een babyverschoontafel, waterspeeltoestellen, kiosk, douches en kleedhokjes en is gelegen aan de Badweg 6 te Winterswijk.

Natuurgebieden

Winterswijk ontving het predicaat Nationaal Landschap in 2005. Dit unieke gebied van ruim 22.000 hectare leent zich uitstekend om lange wandelingen te maken of mooie fietstochten. Ontdek hoe mooi Winterswijk en haar natuur is en bezoek één van de natuurgebieden zoals daar zijn KorenburgerveenWooldseveen, Zwillbroker Venn.

Musea

Winterswijk heeft ook verschillende musea waar u een paar uurtjes kunt doorbrengen. Het bekendste museum is misschien wel Villa Mondriaan, een museum over de jonge jaren van de wereldberoemde schilder Piet Mondriaan. Van zijn 8e tot zijn 20e levensjaar woonde hij in dit pand aan de Zonnebrink 4 in Winterswijk. 

Maar ook Transit Oost en de Synagoge zijn een bezoekje waard.

Chat openen
1
Kunnen we u ergens mee helpen?
Winterswijkvakantiehuisje.nl
Hallo, kunnen we je ergens mee helpen? Stel uw vraag en wij reageren zo snel mogelijk.