Winterswijk
Verrassend Veelzijdig

Winterswijk, een verassend veelzijdige omgeving


Winterswijk is een verrassend veelzijdige gemeente in het meest oostelijke deel van de regio Achterhoek in de provincie Gelderland en grenst voor een groot deel aan Duitsland.

Het heeft alle faciliteiten, voorzieningen en levendigheid van de stad, in een gemoedelijke dorpsomgeving.

De gemeente Winterswijk kent een groot aantal buitengebieden, die worden gevormd door negen buurtschappen ( Meddo, Huppel , Henxel , Ratum , Brinkheurne , Kotten , Woold , Miste en Corle).

Winterswijk staat bekend om zijn coulisselandschap en de steengroeve met zijn fossiele resten, de Ohoe en het Steengroevetheater. In 2005 werd het door de Nederlandse overheid uitgeroepen tot het Nationaal Landschap , een gebied van totaal bijna 22.000 hectare groot.

In het centrum bieden lokale gidsen ontzettend leuke dorpswandelingen aan. In het hele gebied zijn gezellige horecagelegenheden, zodat ook de inwendige mens getrakteerd kan worden op een heerlijke dag. Voor gezinnen met kinderen is de Winkie kabouterroute in het centrum een echte aanrader.

Verder kunt u er gezellig shoppen. Het aanbod is gevarieerd en elke straat heeft zijn eigen uitstraling. Er zijn leuke kleine winkeltjes, winkels met luxe producten en bekende merken. Elke laatste zondag van de maand is het koopzondag.

In en om het centrum vindt u circa 1300 gratis parkeerplaatsen. De grote warenmarkt (elke woensdag en zaterdag rondom de Jacobskerk) is uitgeroepen tot Beste Markt van Nederland.

Chat openen
1
Kunnen we u ergens mee helpen?
Winterswijkvakantiehuisje.nl
Hallo, kunnen we je ergens mee helpen? Stel uw vraag en wij reageren zo snel mogelijk.