Wandelen
de paden op

Wandelen in de Achterhoek


Wandelen in de Achterhoek begint in Winterswijk waar het Nationaal Landschap een hele belevenis is. Deze prachtige, gevarieerde omgeving leent zich uitstekend om te wandelen en te voet te ervaren.

Wandelen in de Achterhoek.

Dat begint in Winterswijk. Het feit dat Winterswijk is uitgeroepen tot wandelgemeente 2020 beschouwen we dan ook als een enorme waardering voor het bijzondere gebied.

wandelen

Daarvoor kunt u natuurlijk gewoon uw wandelschoenen aantrekken en er op uit gaan. In een groot deel van Winterswijk staan wandelroutes aangegeven met de bekende paaltjes met de blauwe, rode of zwarte schoenen.

Maar het buitengebied met haar vele zandwegen en bospaden vraagt om ontdekt te worden. Bij het VVV inspiratiepunt vertellen ze je graag over al die bijzondere routes die er in Winterswijk zijn en je kunt er een aantal leuke boekjes kopen met wandelroutes. Er zijn ook georganiseerde wandelingen en excursies in natuurgebieden en vooraf beschreven wandelroutes gemaakt door lokale specialisten en een geweldig wandelkeuzenetwerk, waarbij je naar eigen inzicht en wens het ideale rondje loopt.

 

Aanraders om te wandelen zijn:

  • het Kommiezenpad:  dit 18 kilometer lange wandelpad is een gezamenlijk initiatief van de gemeenten Winterswijk en Südlohn. Het voert de wandelaar mee over oude smokkelpaden aan weerszijden van de grens. Het pad is opgedeeld in vier populaire wandelafstanden. Deze variëren van bijna vijf tot ruim twaalf kilometer.
  • het Achterwooldse klompenpad:  een route over oude zandpaden en door bijzondere natuurgebieden.

Het hele jaar door zijn er wandelevenementen; georganiseerde tochten, vaak over onverharde paden en speciaal voor het evenement opengestelde (natuur)terreinen.

Grenspaal

Langs het Kommiezenpad staan nog veel oude grenspalen met jaartallen en afbeeldingen van wapenschilden.

Chat openen
1
Kunnen we u ergens mee helpen?
Winterswijkvakantiehuisje.nl
Hallo, kunnen we je ergens mee helpen? Stel uw vraag en wij reageren zo snel mogelijk.